Wat is een goed wachtwoord?

Een sterk wachtwoord is uiteraard niet makkelijk door een ander te raden en is ook niet makkelijk door een computerprogramma te kraken. Hieronder geven we u een aantal tips om u te helpen bij het bedenken van een sterk wachtwoord.

  • Gebruik een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers, speciale tekens en eventueel spaties.
  • Laat het wachtwoord uit minimaal 8 karakters bestaan, maar hoe langer het wachtwoord hoe beter.
  • Het is raadzaam om een wachtwoordzin te gebruiken in plaats van een enkel wachtwoord. Het onthouden van zo’n zin is vaak makkelijker dan het onthouden van een ingewikkeld wachtwoord. Een voorbeeld hiervan is: Het = Verstandig Om 1 Goed Wachtwoord Te Gebruiken!
  • Gebruik geen persoonlijke informatie in het wachtwoord of de wachtwoordzin, zoals de naam of geboortedatum van uzelf, kind of partner.
  • Gebruik unieke wachtwoorden, d.w.z. gebruik voor elke website en dienst een ander wachtwoord en gebruik geen wachtwoorden die te veel op elkaar lijken. Dus, wanneer uw wachtwoord om in te loggen bij b.v. KPN Appeltaart24! is, gebruik dan niet om in te loggen bij b.v. de sportclub Appeltaart26!
  • Soms krijgt u, bijvoorbeeld bij het aanmaken van een account of het instellen van een thuisnetwerk, een automatisch gegenereerd wachtwoord toegewezen. Het is verstandig om dit wachtwoord te wijzigen, omdat lijsten met standaardwachtwoorden soms bekend zijn bij hackers.

Wachtwoordmanager

Of kies voor een wachtwoord- of passwordmanager. Een veilige digitale kluis, waarvoor u nog maar 1 sterk hoofdwachtwoord hoeft te onthouden. De rest vult de manager automatisch voor u in.

Tweestapsverificatie

Extra beveiliging biedt een tweestapsverificatie. Hiermee kunt u bijvoorbeeld uw Google account beveiligen. Mocht een kwaadwillende in dit geval het wachtwoord van uw Google account achterhaald hebben, dan nog kan hij niet bij uw gegevens, omdat door de tweestapsverificatie een mail of sms naar u wordt gestuurd om te bevestigen dat u het daadwerkelijk zelf bent.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over bovenstaande of wenst u hulp bij het instellen hiervan, komt u dan langs bij onze showroom of neemt u telefonisch contact met ons op: 0184-602300