Windows Vista ondersteuning is gestopt per april 2017

Vanaf 11 april 2017 ontvangen klanten met Windows Vista geen nieuwe beveiligingsupdate van Microsoft meer. De afgelopen 10 jaar heeft Microsoft ondersteuning voor Windows Vista geboden. 

Maak je nog gebruik van een computer met Windows Vista dan wordt het tijd om jouw computer bij te werken naar Windows 7 of om een nieuwe computer aan te schaffen. De ondersteuning voor Windows 7 loopt tot 2020.

Wat gebeurt er als ik Windows Vista blijf gebruiken? 

Als u Windows Vista blijft gebruiken nu de ondersteuning ervan is beëindigd, blijft uw pc gewoon werken, maar is deze mogelijk kwetsbaarder voor virussen en andere beveiligingsrisico’s. Internet Explorer 9 wordt ook niet langer ondersteund. Als uw pc met Windows Vista is verbonden met internet en u Internet Explorer 9 gebruikt, loopt uw pc hierdoor mogelijk extra gevaar. U zult ook merken dat steeds meer apps en apparaten compatibiliteitsproblemen met Windows Vista krijgen omdat fabrikanten van software en hardware zich op de nieuwste Windows-versies richten. 

Microsoft Security Essentials

Microsoft stelt ook Microsoft Security Essentials als download voor Windows Vista niet meer beschikbaar. Als Microsoft Security Essentials al op uw pc was geïnstalleerd, blijft u gedurende korte tijd updates voor het identificeren van malware op uw pc ontvangen. Maar onthoud dat Microsoft Security Essentials (of ieder ander antivirusprogramma) een beperkt effect heeft op pc’s waarop de laatste beveiligingsupdates niet zijn geïnstalleerd. Dit betekent dat pc’s met Windows Vista niet veilig zijn en risico lopen om geïnfecteerd te raken met virussen en malware. 

Windows 10

Ga je voor de aanschaf van een nieuwe computer of laptop dan is de kans groot dat daarbij Windows 10 geleverd wordt. Dit besturingssysteem zal nog tot 2025 ondersteund worden door Microsoft. , , ,